Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe, în urma incidentului produs pe Aeroportul din Chişinău, unde şi-au pierdut viaţa două persoane.

„Am aflat cu regret de tragicul incident din Aeroportul Internaţional Chişinău, incident în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane. În aceste momente, extrem de grele pentru familiile celor decedaţi, dar şi pentru colegii din Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, adresez acestora sincere condoleanţe şi vreau să îi asigur de întreaga mea compasiune.

O dată în plus, meseria de poliţist dovedeşte că nu este una uşoară, nefiind prima oară şi din păcate nici ultima când cineva plăteşte cu viaţa îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Suntem alături de colegii din MAI din Republica Moldova şi de familiile îndoliate în această grea încercare!”, a transmis Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al MAI, citat de agerpres.

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova a deschis focul cu arma sustrasă unui poliţist, a ucis un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, rănind de asemenea un pasager, iar în cele din urmă a fost capturat, potrivit sursei.