Preşedintele Klaus Iohannis îl felicită pe Jens Stoltenberg pentru prelungirea mandatului la conducerea NATO.

„Felicitări lui Jens Stoltenberg pentru prelungirea mandatului său de succes la cârma NATO. Aştept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru consolidarea în continuare a Alianţei şi pentru rezultatele Summitului de la Vilnius”, a scris Iohannis, marţi, pe Twitter.

Norvegianul Jens Stoltenberg, aflat la conducerea NATO din 2014, a anunţat marţi că va rămâne în funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice pentru încă un an.

Sunt onorat de decizia aliaţilor din NATO de a-mi extinde mandatul de secretar general până la 1 octombrie 2024. Puntea transatlantică între Europa şi America de Nord ne-a asigurat libertatea şi securitatea pentru aproape 75 de ani şi, într-o lume mai periculoasă, Alianţa noastră este mai importantă ca oricând”, a scris el pe Twitter, cu numai o săptămână înaintea Summitului de la Vilnius din 11-12 iulie.

Această prelungire era aşteptată de câteva săptămâni, în absenţa consensului asupra numelui unui eventual succesor, scrie agerpres.

Numit la 1 octombrie 2014 pentru un mandat de patru ani, norvegianul Stoltenberg (64 de ani) a efectuat deja două mandate şi ultimul i-a fost prelungit până la 30 septembrie 2023.