Premierul Marcel Ciolacu continuă miercuri vizita de lucru de două zile în Republica Federală Germania.

Conform programului oficial, şeful Executivului de la Bucureşti are programate miercuri întrevederi cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, Katrin Goring-Eckardt, şi cu reprezentanţi ai Legislativului german din principalele grupuri politice.

De asemenea, Marcel Ciolacu va participa la un dejun de lucru cu reprezentanţi ai industriei de apărare.

Marţi, în prima zi a vizitei sale la Berlin, prim-ministrul român a avut convorbiri cu cancelarul Olaf Scholz, informează agerpres.

„Germania susţine România pentru ca ţara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. România a întreprins deja eforturi majore pentru aderarea la spaţiul Schengen şi aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forţa pentru aceasta. (…) Germania susţine aderarea României pe deplin şi vom relua această poziţie clar şi în viitor şi în ceea ce priveşte condiţiile de îndeplinit de către România şi Bulgaria.

Discutăm cu prietenii şi colegii noştri sceptici din Europa nu doar în cadrul discuţiilor oficiale, ci şi în discuţii semioficiale. Este adevărat că Preşedinţia Spaniei şi-a propus să aducă schimbare în acest proces, să îl revigoreze, nu aş vrea să speculez, însă, din punctul meu de vedere, cred că este corect ca România să adere la spaţiul Schengen”, a transmis Scholz, în conferinţa de presă comună cu premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, cancelarul german a mulţumit României pentru reacţia „fermă” pe care a avut-o la invazia rusă în Ucraina.