Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a condamnat într-o postare pe Facebook lipsa de acțiune a instituțiilor care ar fi trebuit să intervină în controlul azilelor. „Vor fi și răspunderi individuale”, a subliniat ministrul, care a primit într-o întâlnire cu procurorul șef DIICOT asigurări că „în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz”.

Sunt femeie, mamă, ministru al Justiției! Nu e calitate în care să nu mă revolt că toți acei bătrâni din centrele care azi fac obiectul unei anchete penale au fost maltratați, umiliți, lăsați înfometați, bătuți„, arată Alina Gorghiu, într-o postare.

Aceasta subliniază că sunt multe instituții care nu și-au făcut treaba până acum.

„Și nu de ieri, de alaltăieri, deși rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale instituite pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili”, a subliniat Gorghiu.

Ministrul Justiției dă asigurări că vor fi persoane trase la răspundere pentru neîndeplinirea atribuțiilor.

Vor fi și răspunderi individuale, mulți se vor apăra, deși aveau obligația să iasă din umbră și să facă ceea ce era necesar, uman: să spună adevărul!, a arătat Gorghiu.

„Am discutat astăzi cu procurorul șef DIICOT. În luna februarie a acestui an, dosarul a fost înregistrat la DIICOT, a fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz”, a subliniat ministrul.

„Toate instituțiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligația să ofere societății răspunsuri, sa comunice transparent. Astfel de situații, cu bătrâni și bolnavi ținuți în condiții inumane, nu trebuie să se repete!”, a conchis Alina Gorghiu.