Președintele României participă în aceste zile la Summitul NATO de la Vilnius, ocazie cu care șeful statului român s-a întâlnit cu omologul sud-coreean și senatoarea franceză Joëlle Garriaud-Maylam.

„La Vilnius pentru un summit NATO unde vom lua decizii pentru a depăși provocările actuale și vom face pași suplimentari pentru a ne consolida Flancul Estic, inclusiv în zona Mării Negre. De asemenea, vom îmbunătăți relația NATO cu Ucraina. România sprijină pe deplin aderarea Ucrainei la NATO”, a transmis președintele României pe Twitter.

Șeful statului a avut și o întâlnire cu omologul său sud-coreean în care s-a discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic și sprijinirea Ucrainei.

Preşedintele Iohannis participă la Summitul NATO de la Vilnius

„O întâlnire excelentă cu preşedintele Coreei de Sud Yoon Suk-Yeol, în marja Summitului NATO de la Vilnius, privind modalităţile concrete de aprofundare a Parteneriatului strategic dintre ţările noastre prin dialog la nivel înalt, cooperare economică, inclusiv prin investiţii noi în România. S-a discutat, de asemenea, și despre sprijinul comun pentru Ucraina”, a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

De asemenea, Klaus Iohannis a discutat și cu președinta Adunării Parlamentare a NATO despre sprijinirea aderării Ucrainei la Alianță și consolidarea rezilienței și securității Republicii Moldova.

Am avut un dialog aprofundat cp Dialog perspicace cu preşedintele Adunării Parlamentare a NATO Joëlle Garriaud-Maylam, în marja Summitului NATO de la Vilnius, despre subiecte importante de pe agenda Alianţei: consolidarea apărării pe Flancul Estic, sprijinirea aderării Ucrainei la NATO şi a rezilienţei şi securităţii Republicii Moldova”, a scris Iohannis pe Twitter.