Alegerea unui loc de locuit este o decizie foarte complicată. Poți alege să stai acolo unde te-ai născut, să mergi în cel mai scump oraș din lume sau să riști mergând în cel mai ieftin. De asemenea, poți să-ți schimbi complet viața și să pleci din oraș la țară. 

Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor din Spania (OCU) a întrebat locuitorii să povestească despre experiența vieții lor în orașul în care trăiesc. După efectuarea unui sondaj, OCU a dezvăluit care este orașul cu cea mai bună calitate a vieții din Spania.

Acest sondaj a fost realizat pe aproximativ 3.000 de rezidenți din cele mai mari 15 orașe spaniole (Madrid, Barcelona, ​​​​Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Murcia, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria, Bilbao, Alicante, Córdoba, Valladolid, Vigo și Gijón).

Rezultatele sondajului au stabilit că orașul cu cea mai bună calitate a vieții din Spania este Vigo.

În sondaj, Vigo aufost evaluat după 10 criterii: mobilitate, siguranță publică, servicii de sănătate, servicii educaționale, oferta culturală, sportivă, oferta de agrement, poluare și mediu, piața muncii, costul vieții, piața imobiliară și curățenia urbană, pe lângă toate aceste aspecte și calitatea vieții.

Conform rezultatelor, Vigo se remarcă prin siguranță publică, curățenie, educație și mediu nepoluat. În plus este unul dintre cele mai bune orașe pentru familiile cu copii. 

La celălalt capăt al clasamentului se află Madrid și Barcelona. Acestea sunt considerate orașele cu cea mai proastă calitate a vieții, potrivit locuitorilor lor.

În Vigo nu numai că trăiești bine, ci este și locul perfect dacă iubești natura. Putem să ne bucurăm atat de munte, cât și de mare și plajă, deoarece acest oraș le are pe amândouă. Am aflat cu ajutorul Ghidului Michelin că se și mănâncă bine, potrivit ziarulromanesc.