O mamă a trei copii încarcerată pentru că a obținut ilegal tablete de avort pentru a pune capăt sarcinii după limita legală a câștigat lupta pentru a fi eliberată din închisoare. Avocații care o reprezintă pe Carla Foster, din Wedgwood Lane, Barlaston, au dus cazul clientei lor la Curtea de Apel în această dimineață.

Aceștia au solicitat reducerea pedepsei cu închisoarea, după ce o încercare anterioară a eșuat. Aceasta vine după ce, la începutul acestui an, femeia de 45 de ani a primit o sentință prelungită de 28 de luni.

Judecătorul Pepperall a hotărât că Foster va executa jumătate din pedeapsă în custodie și restul pe bază de permis după eliberare. Ea a recunoscut o acuzație de administrare de otravă cu intenția de a provoca un avort spontan între 8 mai 2020 și 12 mai 2020.

Astăzi, la Curtea de Apel din Londra, trei judecători i-au redus pedeapsa cu închisoarea. Foster a apărut prin videoconferință de la închisoarea Foston Hall pentru audiere, purtând ochelari și un top albastru închis cu flori pe umeri, potrivit stokesentinel.

Victoria Sharp, împreună cu Lord Justice Holroyde și Justice Lambert, a declarat că pedeapsa cu închisoarea lui Foster va fi redusă la 14 luni și că aceasta ar trebui să fie suspendată.

Victoria a declarat: Acesta este un caz foarte trist. Este un caz care necesită compasiune, nu pedeapsă.

Tribunalul Stoke-on-Trent Crown Court a aflat luna trecută cum Foster a avut relații cu doi bărbați, alții decât partenerul ei și, după ce a descoperit că era însărcinată la sfârșitul anului 2019, nu știa care dintre bărbați era tatăl.

Instanța spune că ea nu a vrut ca partenerul ei să știe că rămăsese însărcinată și a făcut numeroase căutări pe internet de la începutul anului 2020, care includeau: „Cum să nu arăți însărcinată”; „Cum să ascunzi burta de sarcină”; și „Dacă ești lovit în burtă, îți vei pierde copilul”?