Pe măsură ce temperaturile continuă să crească în orașul spaniol Sevilla, un expert în meteorologie împărtășește îngrijorarea că regiunea se transformă rapid într-un deșert.

Orașul spaniol Sevilla a cunoscut unele dintre cele mai calde temperaturi ale țării datorită locației sale departe de răcoarea coastei. Dar nivelurile de temperatură caldă din ultimii ani stârnesc îngrijorare printre experții meteorologici. Anumiți experți susțin că orașul „se transformă într-un deșert”.

Sevilla și căldura merg mână în mână. De altfel, este supranumită „cuptorul iberic” din cauza aerului cald care suflă din Africa de Nord. Se confruntă în mod normal cu o căldură arzătoare, scrie ziarulromanesc.

Jim Dale, consultant meteorologic senior la British Weather Services a declarat pentru express.co.uk: „Ceea ce provoacă vremea caldă este vântul care vine din Africa, peste munți și în câmpie. Asistăm la temperaturi fierbinți. Intrăm în categoria între 40-50 de grade Celsius. Veți descoperi că temperaturile cresc de la o vară la alta. În esență, orașul se transformă într-un deșert.

Jim Dale crede că nivelul maxim de căldură din Sevilla tinde să rămână cu siguranță până la sfârșitul lunii iulie și în primele două săptămâni din august. În ce îi privește pe turiști, expertul avertizează: oamenii se așteaptă la căldură mare la Sevilla la mijlocul verii, dar trebuie să fie precauți cu privire la vremea caniculară.

„Pericolele asociate cu vremea caldă sunt lipsa de apă, precum și riscurile personale de insolație și deshidratare.” Sevilla este al patrulea cel mai mare oraș al Spaniei, cu o populație de 681.998 locuitori în 2022.