Eurodeputatul Siegfried Mureșan a subliniat că „un partid proeuropean de centru-dreapta, credibil, puternic este cel mai bun antidot împotriva extremismului”, dând exemplul alegerilor din Spania, unde rezultatele au plasat Partidul Popular deasupra partidului Vox, contrar așteptărilor. 

Creșterea extremei drepte în Spania a fost oprită. Previziunile care s-au făcut, inclusiv în spațiul public din România, înaintea alegerilor parlamentare de ieri din Spania, privind creșterea partidului de extremă dreaptă, nu s-au confirmat. În urmă cu 4 ani, partidul de extremă dreaptă, Vox, a obținut 15% din voturi, acum a obținut doar 12%. Atunci Vox a obținut 52 de mandate în Parlamentul Spaniei, acum doar 33 de mandate”, a scris eurodeputatul Siegfried Mureșan pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului„creșterea extremei drepte a fost oprită de partidul proeuropean, de centru-dreapta, care a câștigat alegerile”.

„Câștigătorul alegerilor, Partidul Popular, obținuse în urmă cu 4 ani doar 20% din voturi, acum a obținut 33,5%. În urmă cu 4 ani, Partidul Popular a obținut doar 89 de mandate, acum a obținut 136. Un partid proeuropean de centru-dreapta, credibil, puternic este cel mai bun antidot împotriva extremismului”, a mai arătat Mureșan.

Alegerile legislative în Spania, prevăzute pentru finalul acestui an, au fost devansate pentru 23 iulie în urma unei înfrângeri suferite de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) și micul său partener de coaliție, Unidas Podemos, de extrema stângă, în alegerile locale și regionale desfășurate la sfârșitul la 28 mai.