Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că fiecare minister, agenţie sau instituţie de nivel naţional şi local trebuie să facă o analiză foarte atentă a oamenilor, subliniind că în sectorul privat este o criză a forței de muncă. 

„M-aş uita foarte atent la angajaţii de la stat, câţi livrează, câţi nu livrează. (…) Cred că fiecare minister, fiecare agenție, fiecare instituție de nivel național și local trebuie să își facă o analiză foarte atentă, să vadă câți oameni livrează cu adevărat în interesul cetățenilor români. Aș evalua foarte bine pe de o parte posturile vacante, pe de altă parte exact ce livrează fiecare. Aș spune că este o analiză firească”, a explicat ministrul Energiei, în contextul măsurilor discutate în Coaliție privind reducerea deficitului bugetar.

De asemenea, ministrul Sebastian Burduja a subliniat că la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, portofoliu pe care l-a condus în cabinetul Ciucă, a pus în consultare publică un proiect de reorganizare a ministerului, reducând aparatul cu 10 -15%.

Cred că am fost singurul minister care am făcut chestiunea asta. Nu a mai apucat să fie adoptată de Guvern fiindcă s-a schimbat Guvernul”, a mai susținut ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Partidele Coaliției s-au înțeles pe mai multe măsuri privind noul pachet de austeritate, printre acestea fiind reducerea cheltuielilor în instituțiile publice, propusă de șeful PNL, dar și desființarea posturilor neocupate la stat, susțin surse din rândul Puterii.