Ministrul de externe Luminița Odobescu a avut miercuri o convorbire telefonică cu omologul său francez Catherine Colonna, pe agenda discuțiilor figurând securitatea regiunii Mării Negre și sprijinul comun al celor doi parteneri strategici pentru Ucraina și Republica Moldova.

„Discuție foarte bună cu ministrul Catherine Colonna, reconfirmând strânsa cooperare România – Franța. Am subliniat sprijinul nostru comun pentru Ucraina și pentru Republica Moldova, precum și determinarea noastră de a consolida în continuare securitatea și reziliența regiunii Mării Negre”, a scris Odobescu, pe Twitter, discuția având loc la două zile după atacurile Federației Ruse asupra civililor și asupra infrastructurii fluviale și maritime din Ucraina, în apropierea granițelor României.

Discuția Odobescu – Colonna are loc pe fondul intensificării contactelor diplomatice dintre ministrul român și omologii din țările cu care România are importante parteneriate strategice, șefa diplomației române discutând luni și cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, moment în care Bucureștiul și-a anunțat decizia de a se alătura Declarației G7 privind angajamente de securitate pentru Ucraina.