Nicolae Ciucă, președinte al Senatului și lider al PNL, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Național al României.

Acesta a precizat că în această zi își dorește mai multă unitate din partea românilor, potrivit adevarul.

Astăzi marcăm Ziua Imnului Național al României, celebrând cântecul care i-a însuflețit pe înaintași în cele mai importante momente ale istoriei. “Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată pe 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, pe muzica lui Anton Pann, impresionat de versurile poemului scris de Andrei Mureșanu.

Devenit un simbol mobilizator al românilor, a răsunat în timpul Războiului de Independență din 1877-1878, în momentele de turnură ale celor două Războaie Mondiale, în timpul revoltei de la Brașov din 15 noiembrie 1987 și în Revoluția din decembrie 1989”, arată șeful PNL, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Imnul, steagul și stema reprezintă legătura solidă dintre trecut, prezent și viitorul pe care îl construim acum. Cinstirea, așa cum se cuvine, a simbolurilor naționale izvorăște din respectul față de momentele din istorie în care generațiile trecute au obținut libertățile de care noi ne bucurăm acum, luptând sub drapelul tricolor sau recâștigându-și curajul încă de la primul vers al imnului. De Ziua Imnului Național, îmi doresc să fim mai uniți, mai încrezători în viitorul României și să nu uităm că, în vremurile grele, românii au găsit de fiecare dată puterea de a merge mai departe, însuflețiți de mesajul <Deșteaptă-te române!>”,  a mai transmis Nicolae Ciucă.