Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, în contextul planului de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare anunţat de liderii coaliţiei de guvernare, că salută intenţia de eficientizare a aparatul administrativ, menţionând că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi persoanele care „nu livrează pentru stat” vor avea „alte oportunităţi în mediul privat”.

„E cert că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi sunt persoane care, dacă nu livrează pentru stat, de fapt pentru cetăţenii pe care îi slujesc, sunt convins că vor avea alte oportunităţi în mediul privat. Eu salut această intenţie de a eficientiza aparatul administrativ.

Am spus de la bun început – dacă ne gândim la cheltuielile statului român, cu siguranţă fiecare conducător de instituţie trebuie să-şi facă o analiză şi să vadă cine performează, cine nu performează, cine dă dovadă de competenţă profesională va fi binevenit să rămână, cine nu, repet, în mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă şi economia va fi recunoscătoare pentru acest impuls, a afirmat Burduja, după şedinţa conducerii PNL, întrebat în privinţa măsurilor de reducere a cheltuielilor ministerului.

Legat de reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, Burduja a spus că se va face o analiză în perioada următoare, scrie agerpres.

„O să facem toată această analiză în perioada imediat următoare. Nu ne temem să tăiem din cheltuieli, din contră, din experienţa mea, şi am făcut asta şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, atunci când vii cu propuneri de eficientizare, totul merge mai bine, aparatul merge mai bine, pentru că oamenii înţeleg că există totuşi o răspundere”, a adăugat ministrul Burduja.