Președintele organizației PNL Iași, Alexandru Muraru, solicită demisia prefectului PSD al județului, Bogdan Cojocaru, și trimiterea Corpului de control al MAI pentru „modul abuziv în care își exercită mandatul”.

„Faptul că prefectul Bogdan Cojocaru a ajuns în atenția Ministerului Afacerilor Interne pentru modul abuziv în care își exercită mandatul arată incapacitatea îndeplinirii concomitente a pozițiilor de prefect și de președinte interimar al PSD Iași. Informațiile apărute în presă despre modul abuziv în care aplică cu dublă masură reglementările legale în funcție de interese politice sunt alarmante și reprezintă motivul pentru care solicit demisia prefectului penal Bogdan Cojocaru și trimiterea urgentă a corpului de control al MAI pentru a investiga activitatea Instituției Prefectului Iași”, afirmă Alexandru Muraru într-un comunicat remis presei joi.

Acesta susține că, puse în oglindă, două situații similare din comunele Popești și Prisăcani sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru:

„În cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al județului Iași a validat o ședință de consiliu local deși aceasta nu avea cvorum. Motivul a fost evident unul politic, întrucât respectiva ședință, cu caracter extraordinar, a fost organizată pentru depunerea jurământului unui consilier local PSD, deși aceasta nu este o procedură cu caracter urgent. Potrivit legii, validarea și depunerea jurământului nu poate avea loc decât în fața unui plen legal constituit, așa cum a arătat inclusiv Ministerul Dezvoltării, care a emis îndrumări în acest sens pentru mai multe primării care s-au confruntat cu situații similare.

O situație identică s-a întâmplat la Popești, unde prefectul PSD Bogdan Cojocaru a decis că un consilier local care a depus jurământul într-o ședință la care nu s-a întrunit cvorumul necesar nu poate intra în exercitarea mandatului. Două cazuri similare, decizii diferite, în funcție de interesele de partid”.