Deputatul PNL Robert Sighiartău cere demisia prim-ministrului Marcel Ciolacu, după respingerea de către CCR a Legii pensiilor speciale. „Misiune îndeplinită! Noi, cei de la PNL așteptăm public scuzele comediantului Ciolacu”, a scris pe Facebook Sighiartău.

Curtea Constituțională a retrimis în Parlament Legea pensiilor speciale, după ce judecătorii constituționali au constatat că unele articole legate de pensiile magistraților sunt neconstituționale.

Decizia referitoare la pensiile magistraților a fost luată în unanimitate. Curtea a lăsat deschisă posibilitatea supraimpozitării pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților, cu condiția să nu ducă la o diminuare substanțială a pensiilor și să nu fie discrimintorie, adică  supraimpozitarea să se aplice tuturor, scrie newsweek.

Faptul că legea nu a fost declarată neconstituțională în ansamblu permite aplicarea ei, în ce privește categoriile de bugetari (polițiști, militari, diplomați etc) în cazul cărora nu au fost declarate unele articole neconstituționale.

Ce spunea Sighiartău încă înainte de anunţul CCR, anticipând ceea ce era deja cunoscut în mediul politic:

Domnule Ciolacu, dacă aveți onoare știți ce trebuie să faceți…

După ce, timp de 1 an și 6 luni, Marcel Ciolacu și ministrul său Budai au aruncat tot felul de tiribombe și fumigene cu legea pensiilor și a salarizării, a impozitării globale, a reducerii impozitării etc. Astăzi după votul din plen pentru eliminarea pensiilor speciale, a lansat un atac nedemnn la adresa PNL, deși împreună cele 2 partide au votat legile propuse de PSD astăzi.

Marcel Ciolacu continuă aceeași strategie ticaloasă pe care a dus-o la adresa PNL, dar de data asta din calitatea de prim-ministru. Ca atare, îi lansez o provocare lui Marcel Ciolacu în care onoarea joacă un rol important. Asta pentru că dânsul pune un mare preț, așa cum a declarat-o de multe ori, pe statura morală a unui om politic.

Domnule Ciolacu, dacă CCR declară neconstituțională legea pe care am votat-o astăzi în parlament, vă rog să vă onorați cu demnitate cuvântul și să faceți un pas în spate. Pentru că ați stiut că legea va fi neconstituțională și ați mințit poporul român, atacând PNL.

Dacă legea va trece de CCR, atacul josnic pe care l-ați lansat astăzi față de PNL mă face pe mine, Robert Sighiartău, să vă arăt cartonașul galben. FAIR-PLAY, domnule MARCEL CIOLACU!”