Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că amenințarea cu demisia a premierului Marcel Ciolacu este „un șantaj direct” și că PNL este obligat să spună „NU” propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor „Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”, a declarat Rareș Bogdan pentru g4media.

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult aceasta părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună ca o amenințare sau mai clar, un santaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale voi declanșa alegeri anticipate în România!”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD. A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșești o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă. Făcând apel la istorie îți aduc aminte că la ultimele alegeri democratice din România, poporul român a votat o majoritate de dreapta în Parlament!”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL spune că „din fericire pentru România, la Cotroceni se află o persoană responsabilă care este singura care poate genera alegeri anticipate, iar Domnia Sa este suficient de înțelept încât să înțeleagă momentul complicat pentru România și să nu arunce țara într-o aventură, doar pentru ca un om politic ajuns pe o poziție cheie nu își înțelege încă rolul de om de stat”.

„PNL nu se închină și nu se apleacă în fața ta, Marcel Ciolacu! Orice amenințare și presiune asupra noastră, a liberalilor, va întampina o poziție fermă și asumată a conducerii Partidului Național Liberal. Ajunge!”, a mai transmis Rareș Bogdan.

Ciolacu amenință cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu susține pachetul fiscal

Europarlamentarul afirmă că PNL este obligat să spună „NU” propunerilor de majorare a taxelor și impozitelor care „ar afecta grav mediul de afaceri românesc și a generat deja o mare neliniște în randul cetățenilor români. Este cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu încoace!”.

„Deci te informez încă odată că nu suntem de acord și nu susținem proiectul de OUG fiscal care a apărut ca draft în spațiul public. Îl susținem total pe cel de reducere a cheltuielilor și credem că ar trebui să fim chiar mai duri în zona restrângerii cheltuielilor statului gras și a combaterii evaziunii fiscale!

PNL este obligat oricum prin statut să aprobe un asemenea document de o astfel de complexitate prin forul de conducere național, Biroul Permanent Național, sau cel putin Biroul Executiv, deci OUG-ul pe fiscalitate nu poate fi avizat de către miniștri liberali din Guvernul Romaniei fără a avea înainte girul BPN sau BEX al PNL. Partidul Național Liberal este obligat să apere stabilitatea României, însă nu este obligat să accepte excesele și fițele nimănui!”, a conchis Rareș Bogdan.