Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a postat, luni, după aducerea în țară a fostului ministru de finanțe, Darius Vâlcov, un mesaj pe Facebook, în care spune că este „primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al justiției”. E a mulțumit poliției, magistratului de legătură și autorităților italiene. Ea a explicat că Vâlcov va fi predat penitenciarului de la Rahova unde va petrece 21 de zile în carantină.

„Îi asigurăm patru metri patrați în celula în care va sta. Acestea au fost garanțiile oferite instanțelor din Italia pentru a-l putea aduce înapoi să execute aici pedepsa și după ce va sta la Rahova în regim semi-deschis îl vom muta în alt penitenciar”, a mai spus Gorghiu.

Ea a mai spus că speră astfel să recâștige încrederea publicului în sistemul de justiție, prin aducerea fugarilor „celebri sau mai puțin celebri” înapoi în țară.

Fostul ministru de finanțe, Darius Vâlcov, condamnat în dosarul tablourilor la 6 ani de închisoare, a ajuns în România și se află în custodia poliției române. El a fost extrădat din Italia, cu o cursa de linie, care a aterizat pe Otopeni în jurul orei 16.00, au declarat pentru g4media.ro surse judiciare. Curtea de Apel din Napoli a decis luna trecută ca Vâlcov să fie predat României.