Cu ocazia Zile Naționale a Marinei Române, ministrul Culturii Raluca Turcan, a transmis un mesaj pe pagina de facebook spunând că „15 august, într-o zi cu dublă semnificație, o cinstim pe Sfânta Fecioară Maria și celebrăm cu mândrie Ziua Marinei Române, sărbătoare civilă și militară”.
„În urmă cu 121 de ani, pe 15 august 1902, la bordul crucișătorului Elisabeta, s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Marinei Române, în semn de omagiu adus sacrificiului marinarilor noștri din trecut și prezent.
Misiunile Marinei se desfășoară deseori în condiții dificile și periculoase, mai ales în contextul geopolitic actual, iar militarii și personalul care servesc sub această armă forțele armate române sunt un exemplu de curaj, determinare și spirit de echipă.
Eforturile și competența de excepție ale marinarilor au contribuit în mod semnificativ la protejarea intereselor maritime ale României și la menținerea păcii și securității în regiune.
Pentru a marca Ziua Marinei Române, precum și marea sărbătoare a creștinătății Adormirea Maicii Domnului, corul Madrigal îi invită pe cei prezenți în Constanța, în serile de 15 și 16 august, la Spectacolele Extraordinare „Ave Maria” care se vor desfășura pe faleza Cazinoului din Constanța.
Alături de Corul Madrigal și dirijoarea Anna Ungureanu, pe scenă vor urca și copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi. Invitat special, actorul Marius Manole va completa programul spectacolului cu o colecție de texte sacre și universale.
„Ave Maria” se va desfășura într-o scenografie specială, cu design de lumini, proiecții video și efecte speciale și se va încheia cu un spectacol de artificii unic în România, sincronizat cu muzica Madrigalului.
Urez un sincer și călduros LA MULȚI ANI! tuturor românilor care își sărbătoresc astăzi onomastica, precum și Marinei Române, a declarat Raluca Turcan.