Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat că liderul AUR, George Simion, „dezinformează românii”, dat fiind că „în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii”, în contextul protestului din față de la Ministerul Sănătății.

„Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal. George Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea și de a semăna ură și dezbinare. Vedem și astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranță pentru ai lui și haos și riscuri de sănătate pentru români”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ionuț Stroe.

„Este periculos deja că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună știință de formațiuni politice nocive, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor.  Noi toți trebuie să condamnăm ferm astfel de acțiuni. Ele au un potențial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

De altfel, informațiile pe care le propagă AUR nu au în realitate nicio bază reală: strategia de vaccinare doar oferă acces gratuit celor care doresc să se imunizeze, fără să instituie obligativitatea vaccinării.  Este scris negru pe alb, dar asta nu contează. Instrumentele electorale cu care operează George Simion și AUR sunt doar minciuna și propaganda”, a conchis Stroe.

Liderul AUR, George Simion, a subliniat că nu partidul său organizează protestul, ci de acest lucru s-a ocupat Frăția Ortodoxă, dar și Mihai Târnoveanu, ultimul fiind printre cei care au cerut să intre și la discursul lui Viktor Orban de la Tușnad, scrie adevarul.