Deputatul Pavel Popescu, vicepreședinte al PNL, critică foarte dur aducerea lui Victor Ponta în echipa PSD, despre care spune că a avut poziții controversate față de Statele Unite și care ar fi cochetat și cu AUR.

„Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puțin decât un veritabil „middle finger” arătat partenerilor noștri euro-atlantici, care și-au pus încrederea în România ca actor cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucția Ucrainei și protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocrațiilor”, scrie pe pagina sa de Facebook Pavel Popescu, scrie adevarul.

Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numești într-o asemenea poziție pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României – SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relațiilor economice internaționale”, completează vicepreședintele PNL.

„De ce spun toate acestea? Victor Ponta este un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion și unul dintre cei mai mari oponenți ai Ucrainei în discursul public. De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruși din țară”, mai susține Pavel Popescu.