Sute de pompieri s-au străduit marți să controleze incendiile majore care ard necontrolat de zile întregi în nord-estul Greciei.

Autoritățile grecești au declarat că trupurile a 18 persoane au fost găsite marți într-o zonă din nord-estul Greciei afectată de un incendiu de vegetație de proporții.

Cadavrele carbonizate au fost găsite într-un sat izolat din nordul Greciei, unde incendiile de vegetație fac ravagii de câteva zile, au anunțat pompierii, în contextul în care valul de căldură care lovește sudul Europei a devenit mortal, informează independent.co.

Potrivit presei greacă se crede că trupurile găsite la sud de satul Avantas, în nordul Greciei, ar fi ale unor migranți. Regiunea Evros este o rută populară pentru migranții care trec din Turcia în Grecia.

Luni, corpul ars al unui alt bărbat despre care se crede că ar fi un migrant a fost găsit în regiune, a declarat un oficial al poliției locale.

Sute de pompieri s-au străduit marți să controleze incendiile majore care ard necontrolat de câteva zile în nord-estul Greciei și în Tenerife, în Insulele Canare din Spania.

În condiții de căldură, uscăciune și vânt, zeci de incendii de vegetație au izbucnit în Grecia, cel mai grav incendiu intrând în a patra zi și invadând orașul portuar Alexandroupolis din nord-estul țării.

Luni, două persoane au murit și doi pompieri au fost răniți în incendii separate în nordul și centrul Greciei.

Nivelul de risc de incendiu pentru mai multe regiuni, inclusiv zona Atenei, a fost catalogat drept „extrem”. Autoritățile au interzis accesul publicului la munți și păduri din acele regiuni cel puțin până miercuri dimineață și au ordonat patrule militare.

Zeci de pacienți din spitale – inclusiv nou-născuți – au fost evacuați pe un feribot în orașul-port grecesc Alexandroupolis, departe de incendiul produs de câteva zile.

În Alexandroupolis, nord-estul Greciei, un feribot a fost transformat într-un spital improvizat după ce 65 de pacienți au fost evacuați de la Spitalul Universitar la primele ore. De asemenea, ambulanțele au transportat pacienții departe de o clinică din apropiere.