Președintele Senatului Nicolae Ciucă, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Republicii italiene la București, Alfredo Maria Durante Mangoni. Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea relațiilor economice dintre țări și de întărirea colaborării judiciare.

„Subiectele discutate au vizat consolidarea relațiilor economice dintre țările noastre, a cooperării în domeniul diplomatic și cel al afacerilor europene, precum și întărirea colaborării judiciare dintre cele două state. Schimburile comerciale dintre România și Italia se află la un nivel record, dar există spațiu de creștere creat de dezvoltarea economică a țării noastre, care are o relevanță regională sporită în domeniul energetic și cel alimentar, ca urmare a măsurilor pe care le-am luat ca prim-ministru.

Astfel, România are nevoie atât de majorarea exporturilor către Italia, cât și de atragerea de noi investiții italiene în aceste domenii, susține Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook, scrie adevarul.

Președintele Senatului i-a mulțumit ambasadorului italian pentru sprijinul pe care țara s-a la acordat necondiționat României în procesul de aderarea la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și la Schengen.

Prezența a peste un milion de români în Italia este o puternică legătură culturală între cele două țări, astfel încât libertatea de circulație pe care ar aduce-o admiterea noastră în Spațiul Schengen va fi în beneficiul celor care călătoresc între Italia și România”, a adăugat liberalul.

Cei doi oficiali au reconfirmat sprijinul pe care țările le acordă Ucrainei.

„Excelența Sa mi-a spus că Italia apreciază România pentru faptul că reușește că contribuie substanțial la sprijinirea exporturilor ucrainene”.