Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a criticat marți PSD pentru numirea unui director la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași care nu are experiență în domeniu.

„Cinismul este definiția în conducerile spitalelor a unor oameni care nu au nicio legătură cu sistemul și cu actul medical, așa cum a făcut PSD Iași cu instalarea succesivă a unui botoșănean fără experiență în domeniul medical la spitalele <Sf. Spiridon> și <Sf. Maria>. Este aceeași rețetă ca la Botoșani, unde un fost lăcătuș mecanic a fost numit director al celui mai mare spital din județ de către șefii PSD Botoșani, în plin scandal al azilelor de bătrâni. La scurt timp, la maternitatea din Botoșani, o mamă a trei copii a murit pe patul de spital strigând că nu mai are aer”, a declarat Muraru într-un comunicat de presă.

„El a spus că în 2019, la Spitalul de Urgenţe pentru Copii <Sf. Maria> Iași, șeful PSD Iași Maricel Popa a adus un manager din Botoșani despre care spune că e <o sinecură> care nu avea nicio legătură cu domeniul și care a stârnit revoltă în lumea medicală ieșeană. Anul acesta, prin ordinul ministrului PSD Alexandru Rafila și cu girul prefectului PSD Bogdan Cojocaru, același om de partid a fost pus director la Spitalului Clinic Județean de Urgență <Sf. Spiridon> din Iași. Rețineți, vorbim de cele mai mari unități medicale din regiunea Nord-Est, unde sunt tratați mii de pacienți anual”.

Muraru a avertizat că lipsa de competență la vârful spitalelor va duce la apariția unor cazuri grave.

Este doar o chestiune de timp până când incompetența și cinismul care definesc numirile politice făcute de PSD la vârful spitalelor vor provoca noi tragedii. De aceea, solicit ministrului Rafila să prevină o nenorocire care poate curma vieți omenești și să demită sinecura de la Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sf. Spiridon> din Iași”, a spus Muraru.