Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că Guvernul se pregăteşte pentru vizita la Bruxelles, unde urmează să se poarte discuţii cu Comisia Europeană, în primul rând, despre posibilitatea de a modifica ţinta de deficit bugetar a României.

„Am discutat la întâlnirea de astăzi şi despre Finanţe. Evident, pregătirea vizitei la Bruxelles este elementul cheie al activităţii acestui Guvern. Discuţiile cu Comisia Europeană vor cuprinde elemente deja amintite public, primul dintre ele este posibilitatea de a reduce sau de a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi, bineînţeles, de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor”, a afirmat Stroe, la sediul central al PNL, după întâlnirea conducerii partidului cu miniştri şi secretari de stat liberali.

Potrivit acestuia, ordonanţele cu privire la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi emise de Guvern după ce va avea loc discuţia cu Comisia Europeană.

Întrebat dacă Guvernul va solicita la Bruxelles renegocierea ţintei de deficit bugetar a României, Ionuţ Stroe a spus:

Ne aşteptăm să existe flexibilitate din partea Comisiei. România nu este singura ţară care înregistrează probleme cu încadrarea în ţinta de deficit, există foarte mult efort din partea noastră care s-a făcut în raport cu anumite cheltuieli neprevăzute în anii precedenţi şi ne aşteptăm ca cei de la Comisie să înţeleagă lucrurile acestea şi să nu existe eventuale măsuri sau sancţiuni imediate privind neîncadrarea în ţinta de deficit bugetar”.