Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că autorităţile române trebuie să insiste, în mod obligatoriu, pentru a schimba opinia Austriei cu privire la aderarea la spaţiul Schengen.

„În mod obligatoriu, aş spune, trebuie să insistăm pentru a schimba această opinie (a Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen). Practic, dacă e să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat anul trecut, depindem de această poziţie inflexibilă, cel puţin până în momentul de faţă, a Austriei şi suntem obligaţi să facem orice fel de demers pentru a modifica acest lucru. Dacă se modifică lucrul acesta, cu siguranţă, vom accede în Schengen foarte rapid”, a afirmat Stroe la sediul central al PNL, întrebat dacă sunt şanse să fie schimbată poziţia Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost respinsă, la finalul anului trecut, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE, cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Ţărilor de Jos.