„Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a a transmis președintele Maia Sandu, într-un mesaj prilejuit de Ziua Independenței Ucrainei. Mesajul președintei Maia Sandu este însoțit de un clip video, în care protagoniști sunt copii Corului Vivace al Școlii de Artă „Alexandru Stârcea”.

„Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței. Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni.
În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință.
Slava Ukraini!”, a transmis Maia Sandu.