Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă seară, în contextul exploziilor de la Crevedia, că prioritatea zero este, în acest moment, „să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar şi să le facilităm accesul la tratament în regim de urgenţă”.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România şi sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi le urez însănătoşire grabnică celor răniţi. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar şi să le facilităm accesul la tratament în regim de urgenţă. De îndată ce situaţia din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea şi regulile au fost încălcate. Solicit autorităţilor luarea de măsuri urgente pentru cei răniţi astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

 

Potrivit stiritvr, două explozii puternice au avut loc sâmbătă seara, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Deflagraţiile au fost urmate de un incendiu uriaș. Mai multe persoane au fost rănite, prezintă arsuri grave, printre care și mulți salvatori, iar o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat.