Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni diplomatice, de oficii consulare şi pe directorii Institutelor culturale româneşti, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. Este prima apariţie publică a şefului statului de la tragediile recente care au avut loc, moartea gravidei de la Maternitatea din Botoşani, accidentul în urma căruia un tânăr drogat a ucis cu maşina doi tineri studenţi şi incendiul de sâmbătă noaptea, de la staţia GPL din Crevedia, care s-a soldat cu doi morţi şi peste 30 de răniţi, majoritatea dintre ei pompieri.

Ceremonia de primire a şefilor de misiuni diplomatice, a şefilor oficiilor consulare şi a directorilor Institutelor culturale româneşti cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române a început la Cotroceni.

„România și cetățenii săi beneficiază de cel mai înalt grad de securitate și de apărare din întreaga noastră istorie”, potrivit președintelui Iohannis, scrie hotnews.

În cadrul evenimentului, şeful statului va susţine un discurs.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, după exploziile de la o staţie GPL de la Crevedia, că este îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Preşedintele subliniază că trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea şi regulile au fost încălcate şi solicită măsuri urgente pentru cei răniţi astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete.

O nouă tragedie a zguduit în această seară România şi sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi le urez însănătoşire grabnică celor răniţi. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar şi să le facilităm accesul la tratament în regim de urgenţă.

De îndată ce situaţia din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea şi regulile au fost încălcate. Solicit autorităţilor luarea de măsuri urgente pentru cei răniţi astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a scris Iohannis pe Facebook.