Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău în care afirmă că, în contextul actual, „în fața amenințărilor la adresa democrației și a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele și pericolul întoarcerii la trecutul totalitar”.

„Într-un context în care societatea moldovenească se angajează tot mai profund pe calea europeană și autoritățile se străduiesc să contracareze efectele agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, valorile umaniste, pe care cartea și lectura le promovează, capătă o semnificație deosebită. Anii întunecați ai comunismului ne-au învățat că în carte găsim călăuza noastră spre libertate!

Astăzi, în fața amenințărilor la adresa democrației și a drepturilor fundamentale ale omului, cartea trebuie să fie scutul care ne protejează de toxicitatea discursului manipulator, de mirajele și pericolul întoarcerii la trecutul totalitar, afirmă președintele Iohannis în mesajul prezentat de către consilierul prezidențial Sergiu Nistor.

Klaus Iohannis împreună cu Maia Sandu au acordat Înaltul Patronaj ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, informează radiochisinau.

Bookfest Chișinău debutează în ajunul sărbătoririi Zilei Limbii Române, atât în România, cât și în Republica Moldova.