Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în debutul ședinței de Guvern că va pleca la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei Europene privind renegocierea PNRR, după ce întrevederile dintre miniștrii români și oficialii europeni nu au produs vreun rezultat concret.  

După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esențiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, subliniind că „trebuie să depășim toate aceste situații complicate și să ducem România înainte, iar drumul țării înseamnă azi calea reformelor prevăzute în PNRR cu care modernizăm administrația și investim miliardele europene în transport, energie, educație, sănătate, agricultură, digitalizare”.

„Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat: închidem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului RePower EU, facem reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul 3 și luăm măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă. Așa că, azi, vreau împreună cu tot Cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul 3”, a mai susținut șeful Guvernului.

Potrivit unui comunicat al formațiunii politice, citat de adevarul, premierul României va avea întrevederi cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Céline Gauer.

De asemena, va vizita Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.