Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a avut o întâlnire cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru o economie în serviciul cetățenilor.

Întrevederea a fost prilejuită de vizita de lucru pe care oficialul român a efectuat-o în perioada 4-5 septembrie.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, discuția bilaterală a vizat, în primul rând, relațiile comerciale cu Ucraina, cu accent asupra măsurilor privind comerțul cu cereale.

Totodată, cei doi au discutat și despre necesitatea identificării unor măsuri în sprijinul fermierilor români, dar și despre importanța susținerii Republicii Moldova pentru atenuarea consecințelor negative ale războiului din Ucraina asupra economiei sale.

Comisarul european a mulțumit României pentru eforturile susținute depuse și a apreciat buna cooperarea pentru eficientizarea tranzitului cerealelor ucrainene prin teritoriul românesc, prin „coridoarele solidarității”.

Ștefan-Radu Oprea a punctat că ”bugetul României a fost afectat de  costurile directe și indirecte ale războiului din Ucraina, sens în care a făcut apel la nevoia de flexibilitate din partea Comisiei în discuțiile pe tema deficitului”.

În încheiere, oficialul român a mulțumit instituției europene pentru sprijinirea eforturilor României în procesul de aderare la spațiul Schengen.