Ministerul Energiei, Sebastian Burduja, a avut joi o întâlnire cu reprezentantul președintelui american pentru climă, John Kerry, prezent la București unde a reprezentat Statele Unite la summitul Inițiativei celor Trei Mări și la Forumul de Afaceri al celor Trei Mări. 

„Am discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră”, a menționat Burduja într-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta a punctat că „mesajul de susținere a României este fără echivoc”.

„România este pilon regional de stabilitate, securitate energetică și dezvoltare economică, iar partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, ne este alături. Înainte, împreună!”, a conchis ministrul Energiei, potrivit caleaeuropeana.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România și SUA vor intensifica acțiunile comune privind generarea și stocarea energiei cu emisii scăzute de carbon, investițiile durabile, producția ecologică și biodiversitatea.

În acest sens, emisarul special al președintelui SUA pentru climă a anunțat într-un comunicat publicat de Departamentul de Stat al SUA participanții Proiectul Phoenix și Programul Nuclear Expediting the Energy Transition (NEXT).