Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană spune că alianța nord-atlantică realizează că incidentul în care mai multe resturi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României a provocat neliniște în opinia publică.

„Din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României”, a declarat secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, referitor la explozia dronei pe teritoriul românesc.

„Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone. Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO”, a transmis vineri Mircea Geoană pe pagina sa de socializare, potrivit mediafax.

Conform acestuia, NATO așteptă ca autoritățile române să continue investigația pentru a afla toate elementele „pe care le putem analiza împreună”.

„Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând.

Și vreau să transmit un mesaj de încredere în alianța noastră. Veghem la securitatea aliaților noștri și veghem să nu ajungem în situație de escaladare a acestui conflict, la un conflict încă și mai complicat. Deci, aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți, adaugă Geoană.