Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de compasiune în contextul puternicului seism care a avut loc în Maroc, soldat cu peste 630 de morţi până în prezent.

„Întristat de dezastrul care a avut loc aseară în Maroc. Gândurile noastre sunt la familiile celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Dorim însănătoşire grabnică răniţilor”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic seism care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe, potrivit unui nou bilanţ oficial citat de AFP.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat că seismul a fost de magnitudinea de 7 pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech, destinaţie foarte populară printre turiştii străini.

Peste 300 de persoane au fost rănite, dintre care 51 se află în stare gravă.

Conform media marocane citată de agerpres, acesta este unul dintre cele puternice seisme care au lovit regatul până acum.