Potrivit stiri.tvr.ro, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu există indicii privind o intenţie a Federaţiei Ruse de a ataca un stat membru al alianţei, dar că este de înţeles îngrijorarea cetăţenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina.

„Nu sunt indicii că Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat, că este România, că este oricine altcineva. Şi acest lucru este dat de puterea şi de forţa alianţei noastre. Noi suntem primul element de descurajare (…). Evident, când asculţi la câteva sute de metri sau la câţiva kilometri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă zgomotul războiului, evident că îţi creează emoţie şi evident creează anxietate şi angoasă. Eu înţeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României, în sensul de a fi antrenaţi în acest conflict sau de a avea o extensie a acestui conflict către noi”, a declarat Geoană, luni, în localitatea Răcari din judeţul Dâmboviţa.

Oficialul NATO şi-a anunţat totodată intenţia de a vizita zonele din judeţul Tulcea aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federaţiei Ruse.