Potrivit agrointel.ro Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a efectuat ieri, luni – 11 septembrie, o vizită într-un supermarket din București și a dat asigurări că prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute și se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor. Oficialul a arătat că ordonanța privind plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază s-a dovedit a fi o măsură eficientă, care urmează să fie prelungită. Mai mult, acesta a subliniat că măsura se poate extinde și la alte alimente.

Florin Barbu: „Vom prelungi ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază”.

„Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetățenii sunt mulțumiți. Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază se dovedește o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor”, a arătat ministrul Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de resort nu este la prima sa vizită în supermarketuri după ce a intrat în vigoare ordonanța de scădere a prețurilor la alimentele de bază. Florin Barbu a mai verificat prețurile alimentelor la raft și s-a declarat mulțumit de măsura luată de Guvern împreună cu procesatorii și comercianții.