Liberalii își fac calculele pentru alegerile din 2024. După ce liderul PSD Marcel Ciolacu a admis că există discuții pentru liste comune PNL-PSD, secretarul general al liberalilor, Lucian Bode, spune și el că partidul său nu exclude nicio alianță pentru alegeri.

„Categoric, fiecare partid, PNL încearcă să își maximizeze scorul electoral de anul viitor. PNL nu exclude nicio variantă de alianță, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare și până la alegerile prezidențiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români și implementat în mandatul 2024-2028. Așadar, concluzia este simplă, nu sunt discuții în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL, nicio variantă de alianță sau candidatură pentru anul viitor, a declarat marți Bode.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor.

Liderul PSD a afirmat, marți, că are o bună colaborare cu liberalii, dar a amintit şi despre o serie de probleme din trecut.

Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (…) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul”, a spus Marcel Ciolacu, citat de agerpres, scrie hotnews.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, prim-ministrul a răspuns: Fac politică. (…) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun, a menţionat Marcel Ciolacu.

Declarațiile vin în contextul în care Libertatea a scris marți despre intenția PSD și PNL de a avea liste comune la alegerile de anul viitor.

În luna martie, liderul PSD nu excludea posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.