Semnal de alarmă din partea medicilor! În ultimele 8 luni, 22 de copii cu meningită au ajuns la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iași. Și la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 70 de pacienți cu această afecțiune.

Meningita, o maladie deosebit de gravă, este provocată de infecții virale sau bacteriene și se manifestă agresiv, cu dureri de cap, febră și rigiditate la nivelul gâtului.

Cel mai mic pacient care a fost internat anul acesta cu meningită la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași are 5 ani. Faţă de anul trecut, numărul cazurilor este în creștere. Reprezentanții unității sanitare spun că 85% dintre pacienți au avut meningo-encefalită acută virală.

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sf. Maria Iași: Meningita virală, cunoscută și sub denumirea de meningoencefalită virală, este cea mai comună formă de meningită aseptică. Poate să apară la orice vârsta, iar cauza principală o reprezintă virusul West Nile, cel care provoacă oreionul sau enterovirusurile.

Meningita bacteriană este o forma gravă de boală și trebuie tratată ca urgență medicală. Fără tratament în faza incipientă, meningita bacteriană poate provoca leziuni grave ale creierului și poate pune viața în pericol. Din acest motiv medicii recomandă părinților să fie atenți la orice schimbare în starea de sănătate a copiilor.

Sursa stiri.tvr.ro