Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în intervalul 14- 15 septembrie 2023, înaltul oficial urmând să aibă întâlniri bilaterale cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

 La sediul Guvernului Republicii Moldova, secretarul general adjunct al NATO și prim-ministrul Republicii Moldova vor susține declarații comune de presă, urmate de o scurtă serie de întrebări din partea jurnaliștilor prezenți.

De asemenea, Mircea Geoană se va întâlni cu șeful Statului Major General al Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, și cu secretarii de stat din cadrul Ministerului Apărării, Valeriu Mija și Sergiu Plop.

În cursul serii de joi, 14 septembrie 2023, Mircea Geoană va participa la ceremonia de deschidere a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești și va asista la reprezentația piesei „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.

Vineri, 15 septembrie 2023, secretarul general adjunct al NATO se va întâlni cu studenții Universității de Stat a Republicii Moldova, prilej cu care va ține un discurs și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Mircea Geoană va participa ulterior, împreună cu reprezentanți ai societății civile, experți în politică externă, la o masă rotundă organizată de Biroul de legătură al NATO, Asociația pentru Politică Externă și Institutul Aspen România.