Ford Craiova trăiește cea mai bună perioadă, în ciuda dificultăților legate de semiconductori și de războiul din Ucraina. Investițiile pentru noi modele sunt în fază de implementare și există perspective pentru noi angajări. La tranziția către electrificare se va munci din greu în următoarele 24 luni. Transferul de proprietate către Ford Otosan este așteptat să fie finalizat în al treilea trimestru din acest an. 

Fabrica are planuri și investiții asigurate pentru următoarele modele.

De asemenea, un număr relevant de stații de încărcare pentru mașini electrice și-au făcut apariția peste tot prin curtea fabricii. Am numărat vreo 30 de puncte de încărcare și cu siguranță n-am văzut tot.

Așadar, uzina Ford din Craiova nu doar că se află în tranziție spre un nou proprietar, dar și spre noua eră a automobilului: electric și conectat.

Tranzacția către Ford Otosan este de 575 + 140 milioane Euro, iar fiindcă tranzacția are loc în interiorul unui grup de afaceri în care Ford este puternic implicat, operațiunea este numită „transfer de proprietate”, nu „vânzare” efectivă.

Din punctul de vedere al operațiunilor din România, uzina din Craiova va produce în continuare modelele EcoSport și Puma. Când EcoSport va ieși din producție, până la final de 2022, va rămâne doar autoturismul Puma în producție la Craiova.

Puma va avea și o variantă full electrică din 2024, care va fi produsă tot în România. Sistemul de propulsie electric al modelului Puma va fi similar cu cel al modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, care vor avea și ele variante electrice din 2024. Și aceste modele vor fi fabricate în România.