Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL la Congresul de azi de la Palatul Parlamentului. Ciucă a surprins presa atunci când a vorbit liber după vot, fiind deja cunoscut felul său de a comunica simplu, scurt și citind de pe hârtie.

Nicolae Ciucă nu s-a descurcat deloc rău, în ciuda ”zgârceniei” sale proverbiale la vorbe, și a avut chiar o intervenție spontană, atunci când a invocat întâlnirea sa cu un tânăr la Congres.

”Nu este un privilegiu pentru mine (n.r. – de a conduce PNL), este o onoare și o mare responsabilitate. Trebuie să construim pentru tineri. Am întâlnit chiar un tânăr de 13 ani aici la Congres, pe care l-am întrebat de ce a venit. Mi-a răspuns că el crede în valorile liberale. Dacă el și alții ca el gândesc așa, atunci merită să ne dedicăm energia pentru a construi în numele lor. M-a impresionat și mesajul Diasporei și sperăm că, prin tot ce vom face, îi vom convinge pe mulți români să revină acasă. Acum, PNL se află în faza de echilibru stabil și trebuie să ne întoarcem repede la treabă”, a declarat Nicolae Ciucă.