Deși toate reflectoarele au fost puse pe Nicolae Ciucă la Congresul PNL, el fiind ales noul președinte al formațiunii, un alt lider important al partidului a ieșit la rampă în noua formulă de conducere: Lucian Bode, secretarul general.

Bode, care ocupă funcția de ministru de Interne, are misiunea de a reorganiza Partidul Național Liberal după o perioadă lungă de mari turbulențe.

În mesajul său de la Congresul PNL, Lucian Bode a lăsat de înțeles că este pregătit pentru a tăia în carne vie, dacă va fi necesar, pentru a reface unitatea partidului și a pregăti ”muniția” electorală la viitoarele alegeri.

Mesajul noului secretar general al PNL

„Suntem singurul partid de pe scena politică românească cu tradiție, care este ancorat cu adevărat în istorie. PNL este singurul partid istoric și național. Avem obligația să protejăm și să perpetuăm acest filon central care ne conferă o identitate puternică în peisajul politic autohton.
În virtutea acestor atribute, PNL trebuie să își asume misiunea de a consolida instituțiile statului și de asigura continuitatea României prin respectul arătat față de familie, școală, biserică, armata țării.
Avem oameni competenți în toate filialele. Avem oameni cu o bogată expertiză care asigură guvernarea și la nivel central, și la nivel local. Însă trebuie să fim mereu conectați cu oamenii, cu electoratul. Bună guvernare înseamnă și o bună comunicare cu oamenii, pentru că atunci când ai sprijinul lor poți face și reformele necesare.
Vom fi victorioși dacă vom reuși să facem performanță la guvernare si dacă vom câștiga în coerență și încredere în viața internă de partid. Trebuie să generăm stabilitate, credibilitate și siguranță atât în acțiunea politică internă, cât și în actul de guvernare centrală sau locală. Dumnezeu să ne ajute!”