Ziua Tineretului a permis politicienilor să transmită mesaje pe adresa tinerilor.
Suprinzător, pe pagina de socializare a USR – formațiune cu priză electorală la tineri – nu apare postat niciun mesaj adresat acestui segment electoral.
În schimb, la PSD abundă de mesaje, ultimul fiind cel care promovează chiar o caravană social-democrată.
”Zâmbește, azi este despre noi! Haideți să ne facem auziți, noi suntem viitorul acestei țări! Învață, distrează-te, muncește și zâmbește!
Știm că ultimii doi ani au fost dificili și examenele bat la ușa, așa că ne-am mobilizat și de azi am lansat ”Caravana Educației” la Calafat în județul Dolj. În autocar sau în centrele pregătite de colegii de la TSD, profesorii sunt pregătiți să răspundă întrebărilor voastre, să vă ajute unde aveți nelămuriri sau să vă dea un sfat despre cum să vă stăpâniți emoțiile.
Puteți realiza o mulțime de lucruri mărețe, așa că vă îndemnăm să nu încetați vreodată să credeți în puterile voastre! La mulți ani!”, scrie pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.
Cu o zi mai devreme, social-democrații au profitat de Ziua Muncii pentru a-și transmite mesajul politic. Cristian Vasilcoiu, secretat de stat la Ministerul Muncii, a publicat pe contul său imagini de la sărbătorirea zilei de 1 Mai.
Nici liberalii nu au ratat ocazia. Mara Mareș, șefa tinerilor din PNL, a lansat un îndemn de mobilizare a tinerilor pentru implicare politică.
Nici premierul Ciucă nu a uitat de tineri de ziua lor. Liderul liberal a postat următorul mesaj pe pagina de socializare a partidului:
”Dragi tineri, voi sunteți prezentul, viitorul și speranța țării noastre. De Ziua Națională a Tineretului, vreau, în primul rând, să vă felicit pentru civism și solidaritate și să vă mulțumesc tuturor pentru idei, inițiative și implicare.
An European al Tineretului, 2022 ne oferă ocazia de a mobiliza energiile noastre la nivelul întregii Uniuni, care ne dă șansa de a studia, munci și călători în deplină libertate.
Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață.
Sunteți o sursă reală de inspirație, optimism și principala resursă a țării noastre și a societății din care facem cu toții parte. Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România și să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici, în țară.
La mulți ani!”