În vârstă de 50 de ani, Ion, un român stabilit în Ostia, o localitate din apropierea Romei a reușit să impresioneze întreaga comunitate după ce s-a apucat singur să vopsească un pod pietonal din localitate. Informația a fost publicată în cotidianul La Repubblica și se vorbește despre fapta românului ca despre ”un miracol de Crăciun”.

„Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia, cel peste calea ferată Roma-Lido. Miracolul a fost realizat de Ion, cunoscut sub numele de Giovanni, un român șomer în vârstă de 50 de ani, care a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de zeci de ani de Ama și Primărie”, scrie ziarul italian La Repubblica.

Podul era ruginit și murdar, iar într-o lună, românul l-a curățat și a vopsit balustrada folosind banii strânși din donațiile locuitorilor.

În ajunul Crăciunului, a terminat de vopsit ultima porțiune a unei laturi a balustradei. Va mai avea nevoie de o zi între Crăciun și Anul Nou pentru a  termina cealaltă parte a balustradei, scriu jurnaliștii italieni.

Rămas fără un loc de muncă, acum i-a fost oferit un job în construcții.

„Trecuseră cel puțin 40 de ani de când primăria nu s-a mai ocupat de acest pod. Noroc că un domn din România s-a gândit la asta. Mesajul lui este unul de dragoste pentru acest oraș dar și o lecție de educație civică pentru toată lumea”, a spus o italiancă impresionată de gestul lui Ion, potrivit G4Media.ro.