Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, este de părere că o majorare a taxelor și impozitelor ar bulversa economia și nu ar rezolva problema deficitului bugetar. În opinia sa, ar trebui umblat inclusiv la „schema de personal a statului”.

„PNL a declarat clar că nu susține majorări de taxe și impozite. De altfel, în materie de politici publice fiscale, PNL s-a păstrat constant pe zona de impozitare moderată și nemodificare, necreștere a impozitelor.

Din punctul ăsta de vedere, eu cred că soluțiile pentru rezolvarea problemei deficitului sunt și trebuie să fie de altă natură, pe de o parte, este necesar ca să existe o mai bună colectare, pe de altă parte, trebuie avute în vedere anumite cheltuieli excesive sau care pot fi reduse ale statului și aici mă refer la o serie de cheltuieli care în ultima lună de mandat Guvernul Ciucă a și luat niște măsuri în sensul ăsta, tăierea anumitor cheltuieli și cred că în ultimă instanță va trebui, fiind un Guvern puternic, un Guvern cu o majoritate stabilă în Parlament, să ne uităm puțin și pe schema de personal a statului român, care trebuie să recunoaștem, indiferent din ce parte vedem lucrurile, este ușor cam stufoasă”, spune Daniel Fenechiu în contextul deficitului bugetar.

Senatorul PNL crede că majorarea taxelor și impozitelor ar bulversa economia.

„Noi nu credem că o creștere a taxelor în momentul de față ar rezolva problema deficitului. Noi știm foarte bine că în momentul în care crești taxele, mediul de afaceri reacționează în maniera în care poate să reacționeze, mergând de la optimizări fiscale, cei care își permit și care au această posibilitate, până la evaziune fiscală (…).

Ideea nu trebuie să fie alta decât aceea de a rezolva și realiza efectiv o mai bună colectare și pe de altă parte a nu bulversa prin măsuri de acest gen economia, pentru că nu poți veni la jumătatea anului să spui că elimini anumite facilități, că schimbi taxarea. Noi ne dorim în momentul de față creșterea volumului investițiilor, ne dorim dezvoltarea României, iar în momentul în care îți dorești aceste lucruri, nu vii cu o creștere de taxe”.

Poziția PNL este aceea de menținere a cotei unice, menținere a taxării și neintroducerea de taxe noi”, a declarat Daniel Fenechiu pentru rfi.