Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, susţine că s-a dublat numărul de burse pentru cetăţenii din străinătate, pentru anul academic 2023 – 2024 vor fi oferite un număr de 500 de burse în cadrul Programului anual de burse acordate de statul român cetăţenilor din ţări non-UE.

„Pentru anul academic 2023-2024, 500 de burse vor fi oferite în cadrul Programului anual de burse acordate de statul român cetăţenilor din ţări non-UE. Mă bucură mult faptul că bursierii de la licenţă şi de la master vor studia doar în limba română, fiind astfel promovate limba şi cultura ţării noastre. Excepţie vor face doar cei de la doctorat, care au posibilitatea să opteze pentru studii în limba română sau într-o limbă străină stabilită de şcoala doctorală”, a scris ministrul pe Facebook.

Deca afirmă că bursierii, care vin din peste 100 de ţări, vor studia în marile oraşe din România, bursele fiind oferite din bugetul Ministerului Educaţiei, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit ministrului, candidaţii s-au putut înscrie mult mai uşor la acest program datorită platformei online StudyinRomania, dezvoltată de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

„La fel de îmbucurător este şi faptul că numărul candidaturilor primite anul acesta este cu peste 10% mai mare faţă de ediţiile precedente. Aşa cum am mai menţionat, internaţionalizarea în învăţământul superior reprezintă una dintre priorităţile mandatului meu, iar dublarea numărului de burse pentru acest program reprezintă doar începutul”, a mai scris ministrul.