Românii din Diaspora s-au mobilizat și ajută cu mâncare și cazare familiile pompierilor răniți și transferați în străinătate, alții încurajază familiile acestora trimițând mesaje pe grupurile de români din Austria, dar și pe grupul Voluntari în Europa.

„Ofer GRATUIT pentru folosință un apartament de 2 camere în 1030- Viena pentru familia pompierului care va fi transferat astăzi la AKH Viena. Asigur cazarea, mâncarea si ajutor logistic acolo unde pot, atât timp cât este necesar. Unde nu voi putea ajuta, cu sigurantă ne vor ajuta și ceilalți voluntari din Viena…”, anunță Paul Horvath.

„Daca va fi nevoie si vor fi răniți trasferati in zona Heidelberg la spitalul universitar pot să ajut cu ce pot”, este mesajul unui alt român.

„Și eu locuiesc în Viena, îmi puteți spune dacă mai este nevoie de orice fel de ajutor”.

„Eu locuiesc in Bratislava … foarte aproape de Viena. Dacă e nevoie de orice … sunt dornica sa ajut”

Chiar și românii care lucrează în spitale spun că sunt dispuși să ajute:

„Felicitari, echipa de asistenti romani din Baden si Akh Wien suntem alaturi la nevoie”, au transmis aceștia.

Oamenii care nu au putut ajuta au transmis mesaje de încurajare:

„Super, ce oameni buni aici! Dumnezeu să vă răsplătească pentru acest gest nobil”

„Cinste voluntarului din Viena”

„Sa primiți înzecit ajutorul dat om cu suflet bun!”

O companie anunță că oferă bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor.

„În lumina tragicelor evenimente care au avut loc aseară în localitatea Crevedia, Vola.ro își exprimă profundul regret și compasiune pentru toate victimele și familiile afectate.Recunoaștem dificultățile și durerea prin care trec familiile celor răniți și, în același spirit de solidaritate care ne-a ghidat acum 8 ani la tragedia din Colectiv, ne angajăm să oferim bilete gratuite de avion pentru familiile răniților din Crevedia care au fost transportați în alte țări, pentru a fi alături de cei dragi în aceste momente grele.

Pentru a beneficia de acest sprijin, familiile afectate sunt rugate să contacteze serviciul nostru de asistență pe adresa de email info@vola.ro furnizând toate detaliile necesare.Gândurile noastre sunt cu toate victimele și familiile lor în aceste momente dificile.Echipa Vola.ro.PS.

Remarcăm cu amărăciune că, la 8 ani de la tragedia din Colectiv, unele lucruri sunt neschimbate și România încă nu are un spital adevărat pentru marii arși. Este o realitate dureroasă și un apel către responsabilitățile care trebuie îndeplinite la nivel național. Am fi dorit să nu mai fie nevoie de un astfel de ajutor niciodată”, se arată în mesajul companiei.