Potrivit hotnews.ro Rusia a susținut joi că Statele Unite sunt ipocrite pentru că au criticat întrevederea președintelui Vladimir Putin cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, deoarece Washingtonul a semănat haos și a trimis arme către aliații săi din întreaga lume.

„Statele Unite nu au dreptul să ne dea lecții despre cum să trăim”, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Statele Unite, a spus Antonov, au construit o coaliție în Asia, au extins exercițiile militare în apropierea peninsulei coreene și furnizează arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei.

„Este timpul ca Washingtonul să își arunce sancțiunile economice la groapa de gunoi”, a declarat Antonov.

„Menținerea dominației unipolare atât de iubite de oficialii americani nu mai este posibilă”, a adăugat el.

Washingtonul a avertizat că va aplica sancțiuni suplimentare în legătură cu orice transfer de arme de către oricare dintre țări către Rusia și a spus că Putin îl „imploră” pe Kim pentru ajutor după ce a pierdut zeci de mii de soldați în Ucraina.

„Am luat deja o serie de măsuri pentru a sancționa entitățile care au intermediat vânzările de arme între Coreea de Nord și Rusia și nu vom ezita să impunem sancțiuni suplimentare dacă va fi cazul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

El a calificat drept „îngrijorător” faptul că Rusia ar discuta despre cooperarea cu Coreea de Nord în privința unor programe care ar putea încălca rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.