România condamnă cu fermitate atacurile asupra statului Israel, declară la RFI ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Ea spune că România este solidară cu țara vizată de ofensiva mișcării Hamas. Autoritățile fac eforturi pentru a-i repatria pe românii aflați în Israel și teritoriile palestiniene, mai precizează șefa diplomației de la București.

Luminița Odobescu spune în contextul războiului dintre Israel și Hamas că „situația de securitate este una foarte serioasă și evident că spirala violențelor amenință stabilitatea în Orientul Mijlociu și evident că pune un mare semn de întrebare asupra tuturor eforturilor de pace din cadrul procesului de pace în Orientul Mijlociu. Noi am condamnat cu fermitate atacurile asupra statului Israel, inclusiv asupra populației civile, am văzut infiltrările teroriste, atacurile repetate, luarea de ostatici, imaginile sunt înfiorătoare.

Am exprimat solidaritatea României cu statul Israel, de la cel mai înalt nivel, am fost foarte clari în a susține dreptul suveran al Israelului la autoapărare. Practic, am condamnat terorismul în toate formele sale de manifestare și am solicitat ca aceste atacuri teroriste să înceteze. De asemenea, am solicitat eliberarea rapidă a tuturor ostaticilor”.

Potrivit rfi, autoritățile fac eforturi pentru a-i repatria pe românii aflați în Israel și teritoriile palestiniene, declară șefa diplomației de la București.

„La acest moment, obiectivul diplomației românești este să repatriem în siguranță cetățenii români care se află în Israel și evident, suntem în contact cu partenerii noștri, cu partenerii americani, cu partenerii europeni, pentru evaluarea situației și pentru a discuta cu părțile implicate în ceea ce privește evitarea acestei spirale a violențelor”.