Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat luni, după ședința liberalilor, că presiunea trebuie să continue asupra Austriei pentru aderarea României la Schengen. „Declarațiile premierului sunt de bun augur”, a spus Rareș Bogdan.

„Negocierile trebuie să continue, dar în același timp s-a văzut extrem de clar că, din păcate, doar diplomația uneori nu ajunge (…) și atunci România trebuie să-și diversifice acțiunile prin care să pună presiune cu ajutorul partenerilor europeni, a Comisiei Europene, a Parlamentului European, a partenerilor transatlantici, presiunea pe Austria, dar în același timp trebuie să ne aducem aliați și din zona economică. (…)

Cred că declarațiile premierului și declarațiile făcute de europarlamentarii liberali sunt de bun augur și cred că România își va diversifica complet modul în care va încerca să convingă Austria că locul României este în Schengen.

Este o problemă reală în societatea românească. Problema Schengen a devenit o problemă care ține de respectul fiecărui român și ține de modalitatea în care noi reușim să-i convingem pe români despre locul României în Europa.

M-au îngrijorat sondajele de opinie în care am văzut că după decizia împotriva accesului României în Schengen, din păcate cel mai european și pro-optimist popor a devenit puțin eurosceptic”, a spus Rareș Bogdan.

Ciolacu: „Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen nu reprezintă o cerinţă ci un drept”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Varna, în Bulgaria, că toate procedurile pentru aderarea la spațiul Schengen ale României și Bulgariei au fost finalizate, iar acum urmează discuții la nivel european, inclusiv cu Austria și Olanda, potrivit stiripesurse.